نوع مقاله : پژوهشی
نویسندگان
1 گروه علوم سیاسی، دانشکده علوم اجتماعی، دانشگاه پیام نور، تهران
2 گروه علوم تربیتی و روانشناسی، دانشگاه پیام نور
چکیده
چکیده
هدف: سواد سلامت ظرفیت کسب، پردازش و درک اطلاعات اساسی و خدمات ضروری برای تصمیم گیری های مناسب در زمینه سلامت است. این مفهوم عنصری مهم در توانایی یک فرد برای شرکت در فعالیتهای ارتقای سلامت محسوب میشود. در حقیقت بهبود دسترسی افراد به اطلاعات بهداشتی و بهبود ظرفیت آنها برای استفاده از اینها به شیوه ای مؤثر و یک ابزار مهم برای توانمندسازی جامعه محسوب میشود. این مطالعه با هدف تعیین ارتباط بین سواد سلامت و متغیرهای دموگرافیکی در شهروندان شهر یزد انجام شد.
روش: مطالعه حاضر توصیفی (مقطعی) و جامعه مورد مطالعه 385 نفر از افراد ساکن در شهر یزد میباشد. ابزار گردآوری دادهها پرسشنامه محقق ساختهای بوده که روایی و پایایی آن مورد تأیید قرار گرفت. پس از تکمیل پرسشنامهها، دادهها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS و آزمون آماری ضریب همبستگی پیرسون و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: براساس نتایج، بین سواد سلامت با سن، جنسیت و تأهل ارتباط معناداری وجود دارد. بالاترین ضریب همبستگی در رابطه بین سواد سلامت با سن بدست آمد.
نتیجهگیری: با توجه به متغیرهای دموگرافیکی تأثیرگذار، به نظر میرسد که به منظور بهبود وضعیت سواد سلامت شهروندان لازم است مداخلاتی مبتنی بر ویژگیهای دموگرافیک طراحی و اجرا گردد.
کلیدواژهها